Van werk naar werk.
En alles wat er tussen zit.

Of je nu je baan verliest of zelf besluit je baan op te zeggen, het is voor velen vaak een ingrijpende gebeurtenis. Greywoods biedt daarom begeleiding van werk naar werk en bekijkt samen met jou hoe dit om te zetten naar iets positiefs. Elk coaching-en begeleidingstraject is toegespitst op jouw behoeften. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk dat er een basis is gebaseerd op een goed gevoel, een klik en wederzijds vertrouwen. Daarom plannen wij graag eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek in.

Een Persoonlijk Portfolio.
Meer dan kennis alleen. 

Wij vinden het belangrijk dat je meer krijgt dan een gedegen training op maat, intensieve coaching en optimale begeleiding. Wij willen je ook een flinke dosis zelfvertrouwen en succesvolle tools meegeven in de vorm van een tastbaar Persoonlijk Portfolio. Al deze op maat gemaakte documenten kun je gebruiken in jouw gehele sollicitatieproces. 

Je ontvangt een Persoonlijk Portfolio, bestaande uit:

Een persoonlijk en origineel vormgegeven CV
Een doeltreffende, gerichte sollicitatiebrief
Een goed opgestelde open sollicitatiebrief
Een rapport met onderscheidende vermogens
Een pakkend LinkedIn summary

Het begeleidingstraject van Werk naar Werk bestaat uit de volgende onderdelen:

Fase 1. Behoefteanalyse
Twijfel je of je nog wel verder wil in je vakgebied, kies je bewust voor iets anders, wil je misschien een eigen onderneming starten of gaat je voorkeur uit naar een soortgelijke baan? Greywoods helpt jou graag met het vinden van jouw antwoorden. Aan de hand hiervan maken we samen een Persoonlijk Plan van Aanpak waarbij jouw wensen en eisen met betrekking tot je nieuwe carrière centraal staan.

Fase 2. Zelfanalyse
Wanneer we weten hoe jouw ideale baan en toekomstige werkgever er uit ziet is het noodzakelijk dat we jouw onderscheidend vermogen gaan bepalen. Wat maakt jou anders dan de rest? Waarom ben jij beter dan al die andere sollicitanten? Hoe overtuig jij je gesprekspartner van het feit dat ze niet verder hoeven te zoeken? Gedurende het Outplacementtraject vergroten wij de kans op een succesvolle sollicitatie door eigenschappen zoals ‘flexibel’ en ‘gemotiveerd’ te concretiseren. Jouw competenties zijn namelijk een afspiegeling van jouw persoonlijkheid en allerminst generiek te noemen!

Fase 3. Personal Branding
In de derde fase staat Personal Branding centraal. Hoe stap jij de arbeidsmarkt op en zorg je ervoor dat je gezien én gehoord wordt. Greywoods biedt je de Masterclass Succesvol Solliciteren aan. Tevens helpen we je andere kanalen optimaal te benutten zoals LinkedIn en diverse jobsites (waaronder Monsterboard en de Nationale Vacaturebank) en kijken we binnen het ruime netwerk van Greywoods wat de mogelijkheden zijn.

Fase 4. Portfolio
Het is Greywoods er alles aan gelegen om jou op een prettige en constructieve wijze te begeleiden van werk naar werk. Daarom stellen we samen een persoonlijk portfolio op. Dit betekent dat wij jouw CV op unieke wijze vorm gaan geven en jouw onderscheidende vermogens op schrift stellen. Ook maken we samen een open sollicitatiebrief en helpt Greywoods jou met het schrijven gerichte sollicitatiebrieven. Kenmerkend voor onze aanpak is dat we dit op een doeltreffende, doch originele manier vormgeven.

Fase 5. Coaching en Begeleiding
In deze fase helpt Greywoods je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. De dag voor jouw sollicitatiegesprek hebben we een telefonisch spreekuur om eventuele vragen te beantwoorden en onzekerheden weg te nemen. Na jouw sollicitatiegesprek vindt er een evaluatie plaats en kijken we of je alle verkregen handvatten en inzichten hebt kunnen toepassen. Dit, met als doel om een eventueel tweede gesprek te optimaliseren.

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Ons belangrijkste uitgangspunt voor een fijne en constructieve samenwerking is de persoonlijke klik.
Daarom plannen wij graag een klik-gesprek met je. Tijdens deze vrijblijvende en kosteloze sessie staan
jouw wensen en behoeften centraal en bespreken we de wederzijdse verwachtingen.